Over Fitroosje

Mijn naam is Roos. Van kleins af aan ben ik altijd wat voller geweest dan de meeste vrienden en vriendinnen van mij. Hier zat ik dan ook echt mee. Waarom konden zij alles eten en ik niet? Waarom werd ik gepest en uitgescholden? Ik wilde hetzelfde zijn als de rest, dus ik besloot er wat aan te doen.

Aan sport heb ik eigenlijk altijd wel gedaan, het zat hem bij mij meer in het eten, denk ik. Toen ik een jaar of 10/11 was begon ik met een dieet van droogbrood en water, dit hielp, ik viel af. Toen ik naar de middelbare school ging was ik nog steeds dat gezettere meisje, waarvan al haar vriendinnen wel alles konden eten en ik niet. Natuurlijk at ik wel mee, in tussenuren gingen we vaak naar de Aldi en kochten we veel snoep, koek en chips. Toch bleef het altijd in mijn achterhoofd spoken dat ik wilde afvallen en rekening moest houden met wat ik at.

In die tijd besloot ik een eetdagboek bij te houden en daarnaast liep ik bijna elke dag hard en speelde ook nog basketbal. Dit ging super! Ik viel zeker 10 kilo af en voelde mij er goed bij. Na verloop van tijd stagneerde toch mijn gewicht. Ik maakte kennis met wat oudere gasten die aan fitness deden en besloot een keer mee te doen. Dit vond ik leuk! Ik schreef mij in en ging regelmatig. Naast fitness speelde ik ook nog steeds basketbal en deed ik aan boksen. Soms sportte ik wel 2 keer op een dag, want des te meer ik zou sporten des te beter de resultaten zouden zijn, toch? Op mijn voeding lette ik nog steeds wel, maar achteraf gezien had ik geen idee waar ik mee bezig was.

Tot zo’n 2 jaar geleden. Ik besloot mij meer te verdiepen in voeding en volgde allemaal “Fitgirls” op Instagram. Zij gaven mij motivatie. Ik wilde er ook zo uitzien als zij. Zo startte ik met “if it fits your macros”. Hierbij kijk je eigenlijk alleen naar de koolhydraten, de vetten en de eiwitten van een product. Het maakt volgens die theorie dan ook geen verschil of je een hamburger eet of wat gehakt met zilvervliesrijst. Je lichaam weet namelijk niet wat voor product je binnen krijgt, alleen de voedingswaarde ervan. Het voordeel hiervan was dat het niet als een dieet voelde en je eigenlijk alles kon eten. Het nadeel was echter dat ik al mijn eten moest afwegen om maar aan de juiste hoeveelheden koolhydraten, eiwitten en vetten te komen. Dit gaf op den duur stress en ik wilde wat anders proberen.

Door deze cursussen ben ik heel anders gaan kijken naar voeding en het menselijk lichaam.

  • Fitnesstrainer level 1
  • Fitnesstrainer level 2 en Personal Trainer
  • Cursus voeding en hormonen
  • Cursus orthomoleculair gewichtsconsulent met onderwerpen als: lipoedeem, histamine, oestrogeendominantie en darmklachten.
  • Cursus slaapproblemen en burn-out
  • Cursus parasitaire belasting en blaasontsteking
  • Cursus vrouwenklachten.
  • Cursus onverklaarbare klachten
  • Cursus B12, Foliumzuur en B6
  • Cursus Medsiche Basiskennis 

Door deze cursussen ben ik heel anders gaan kijken naar voeding en het menselijk lichaam. Ik leerde dat het voornamelijk draait om oervoeding. Dit houdt in dat je eet hoe de mensen vroeger aten, dus geen bewerkte producten.  Veel van onze klachten denk hierbij aan: vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid etc. zullen verdwijnen als wij meer verse, biologische en onbewerkte producten zouden eten. Voeding hoort je lichaam energie te geven. Hetgeen waar ik naar streef is je lichaam voeding geven waar het iets aan heeft, wanneer je dat doet zal je zien dat je je fitter gaat voelen en dat calorieën tellen overbodig is.

Stel een vraag

Versturen